اپلیکیشن های موبایلی مبتنی بر واقعیت مجازی می توانند دردی که کودک دچار سوختگی حین تعویض پانسمان متحمل می شود را تسکین دهند.
استفاده از برنامۀ واقعیت مجازی، یک استراتژی غیر دارویی مؤثر برای کاهش درد کودکان و بزرگسالانی است که نیاز به تعویض پانسمان سوختگی دارند.

بنا به ادعای انجمن ققنوس (حمایت از بیماران سوختگی)، در ایران سالانه 180 هزار نفر به خاطر سوختگی به مراکز درمانی مراجعه می کنند. 30 درصد از آنها را کودکان زیر 5 سال و 40 درصد را افراد زیر 18 سال تشکیل می دهند. نتایج مطالعۀ متاآنالیز فاطمی و همکاران در سال 1395 با موضوع اپیدمیولوژی سوختگی در ایران، مؤید این ادعاست. این آمار در ایالات متحدۀ آمریکا بنا به ادعای Digital Healthcare Research، سالانه به میزان 114 هزار کودک است.
بنا بر این داده ها مشخص است که سوختگی یکی از آسیب های اصلی کودکان است. فرآیند پانسمان زخم ناشی از سوختگی، فرآیند بسیار دردناکی است که معمولاً باید بعد از چند روز بستری در اورژانس، در منزل نیز ادامه یابد. تحمل این درد معمولاً نیازمند استفاده از داروهای مخدر است. این داروها با مسدود کردن گیرنده های درد، درد را کاهش می دهند. راهی دیگر برای کاهش درد، منحرف کردن توجه فرد از منشأ درد است. واقعیت مجازی این کار را انجام می دهد؛ یعنی توجه شناختی فرد را از روی منشأ درد برمی دارد.
نتایج متا آنالیزی که در سال 2022 توسط Vermelho و Curado منتشر شد، نشان می دهد استفاده از برنامۀ واقعیت مجازی، یک استراتژی غیر دارویی مؤثر برای کاهش درد کودکانی است که نیاز به تعویض پانسمان سوختگی دارند.
این ابزار، کودک را در محیطی غوطه ور می کند که نه تنها توجه او را از روی درد بر می دارد؛ بلکه اثری آرامبخش نیز دارد و با اضطراب مقابله می کند. این ابزار را می توان در قالب اپلیکیشن های مبتنی بر تلفن های هوشمند گنجاند. یکی از اپلیکیشن هایی موبایلی که از این فناوری استفاده می کند VR Pain Alleviation Tool (VR-PAT) نام دارد.